Achttien jaar is Joost Tervelde en net van de middelbare school, als hij in 2002 ondernemer wordt. Het lijkt een groot risico om na het uiteenspatten van de internetzeepbel met een it-bedrijf te starten. Maar Joost, begonnen als programmeur, laat zich niet tegenhouden: hij wil het vak op een andere manier aanvliegen, minder hijgerig, gedegener. Waarbij de techniek de wereld vooruit helpt.

Talentontwikkelaar
Tussen 2003 en 2009 onderbouwt hij zijn ambitie met bachelors in bedrijfskundige informatie-kunde en commerciële economie. Het helpt hem bij de ontwikkeling van zijn strategische en communicatieve talenten.

Probleemoplosser
In het gezin waarin Joost opgroeit met – zoals hij zelf zegt – ”een zus en een zusje” krijgt hij zijn interesse voor mensen mee. Problemen van anderen oplossen vindt hij leuk. Mensen helpen is zijn drijfveer. Zijn sociale elan krijgt ook vorm door de sponsoring van Unicef en WarChild.

Doener
Stilzitten is niet aan Joost besteed, zakelijk noch persoonlijk. Was hij eerder actief als kitesurfer en hardloper, inmiddels houdt hij zijn lichaam in conditie onder begeleiding van een personal trainer en met golf. Vanuit zijn muzikale achtergrond – hij speelt piano – heeft hij een fascinatie voor het North Sea Jazz Festival. De tijd ontbreekt hem om zelf op het podium te staan.

Mensenmens
Joost creëert stabiliteit en continuïteit – binnen zijn bedrijf, voor klanten én persoonlijk. Hij ziet het als zijn groeigarantie.

Joost Tervelde: talentontwikkelaar, probleemoplosser, leerling, doener, mensenmens én… ondernemer.